Fra brystkræft til livskraft med Erogi®

Det er superskønt med tidens fokus på seksualitet og sygdomsramte i bl.a. Politiken.

…Men jeg bliver også lidt træt af den samme retorik: Manglende lyst, dysfunktion, manglende evne til rejsning og lubrikation (blive våd). Som om at al seksualitet handler om sexakten med en anden.

Der er en fundamental del af seksualiteten, som man kunne argumentere for, er langt vigtigere at have fokus på i første omgang:  Den indre power, som bor i vores seksuelle energi. At skabe balance mellem energien fra køn, hjerte og sind antænder livskraften, dvs. erogien® – og med den indre power styrket, kan det måske være lidt lettere at gå sin evt. partner i møde efter et sygdomsforløb.

image

Når man styrker sin erogi®, kan man siden bruge den som ressource til at arbejde med sin kropsopfattelse, sin sanselighed, sin evne til at nyde at være seksuelt sammen med sig selv og andre.

”Sex er ikke det, lægerne taler med dig om” citerer dagens Politiken en kræftsyg kvinde for at udtale i tv-programmet Livet på Lagnerne på Dk4.

Nej, læger taler ikke om seksualliv med deres patienter på en nuanceret måde. I det hele taget hører jeg ofte fra både egne coach klienter og venner, som har været ramt af alvorlig sygdom, at de oplever, at plejepersonale har svært ved at tale om sex med dem.

I min optik  er det åbenlyst, at det er sådan. Plejepersonale er selvfølgelig ikke anderledes fra alle andre, hvad angår forholdet til sex. For de fleste er det sårbart og meget intimt bare at tale om – det er jo fx derfor, at man så tit hører latterlig og plat ironisk distancerede sex jokes i radio og tv. Så slipper vi for at være i kontakt med sårbarheden i det autentiske, nære møde, som sex i virkeligheden handler om at kunne være i.

Men plat distance er bare ikke rigtig en vinder, når man som læge eller sygeplejerske skal have en vedkommende samtale om sex med en person, som måske er ramt af en kronisk sygdom, og som skal i gang med at redefinere sig selv som seksuelt væsen.

Hvad nu hvis vi oplærte sundhedspersonale i erogi®? Så de kunne lære at hjælpe mennesker, der er ramt af sygdom, at connecte deres, køn, med deres hjerte og deres sind? Så de kunne blive støttet i at få styrket den enorme indre livskraft, som vi alle er født med, og som er uafhængig af, om brystet er bortopereret eller benet er amputeret?

WHO skriver på deres hjemmeside, at seksuel sundhed er en basal menneskeret.

– Skal man tage det alvorligt, så er der noget, der tyder på, at det er ved at være tid til  EROGI® for sundhedsvæsenet!

Reklamer

Del dine smukke tanker her - og tak fordi du gør det!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s