erogi, erotisk energi, erotisk kraft, nærvær, Personlige indsigter, sanselighed, Seksualitet

Tag hed sex med til jobsamtalen

Kan man få mere selvtillid med et bedre sexliv? Hvordan kan en god seksuel oplevelse lande et job eller give mere i løn? Er seksuelle mennesker bedre talere? I denne uge dobbeltklikker Lucy på sammenhængen mellem sex og selvtillid.

Vi fødes som seksuelle væsener. Vi dør som seksuelle væsener. Vores seksualitet er en kompleks blanding af forholdet til vores krop, vores køn, kulturelle, følelsesmæssige og psykologiske faktorer. Hvordan vi forholder os til vores seksualitet afspejler sig i alle andre forhold i livet.

Hvis vi bliver ved med at fokusere på seksualitet som et spørgsmål om målrettede gnidninger af kønsdele, indtil der kommer en udløsning, så overser vi, hvor meget seksualiteten gennemsyrer hele menneskets tilværelse. Og dermed også hvor stor en kilde til styrke, der ligger i den.

– Luk lige øjnene, og tænk på din stærkeste seksuelle oplevelse, er beskeden til min klient, som jeg her vil kalde Mikkel. Han skal til jobsamtale, og det er vigtigt. Drømmejobbet. Han er nervøs, og nu har jeg ham i røret en time inden, han skal ind.

– Ikke nu, Lucy, jeg har bare brug for nogle værktøjer til lige at fokusere, svarer han utålmodigt.

– Følg nu med mig, Mikkel. Jeg ved, hvad jeg laver, svarer jeg kontant. Tiden er ikke inde til forhandling om værktøjer. Jeg beder ham tage et par dybe vejrtrækninger helt ned til mellemkødet og trække energien fra mellemkødet op gennem mave og bryst og kranium, indtil vejrtrækningen er rolig igen.

– Tænk nu på den stærkeste seksuelle oplevelse. Træd ind i den, læg mærke til farver, bevægelser, lyde og dufte, siger jeg.

Da han efter et lille minut er der, spørger jeg, hvordan det føles.

– Jeg føler, hele min krop lyser op. Som om jeg nærmest er radioaktiv. Kan mærke min pik-power.

Pik-power. Jeg elsker det udtryk. Ligesom jeg elsker udtrykket pussy-power.

Mikkels stemme er dybere, fastere, roligere.

– Lige inden du træder ind ad døren, lukker du øjnene og tænker på den oplevelse, og lader din krop blive fyldt af den power, Mikkel. Og så går du ind og ser dem direkte i øjnene. Ring til mig, når du er færdig, afslutter jeg.

Mikkel ringer et par timer efter. Han lyder, som om han har vundet i lotto. Han fik tilbudt at gå videre til næste samtalerunde, allerede inden samtalen var afsluttet. Det havde han aldrig oplevet før.

– Lucy, jeg var on fire. Jeg følte, at jeg kunne erobre hele verden, sagde han begejstret.

Broen mellem det seksuelle rum og de andre rum i vores liv har altid optaget mig. At hente styrke fra en stærk seksuel oplevelse, når man skal noget udfordrende som at bede om lønforhøjelse, tale foran et publikum eller et kamera, til jobsamtale som Mikkel – eller på date – er et eksempel på sådan en bro.

En bro, jeg selv lærte at kende i mødet med en mand, som førte mig ind i seksuelle rum, ingen af os vidste fandtes. Efterhånden som vi lærte vores egen seksualitet mere og mere at kende, des mere mod fik vi også til at gå efter vores drømme, sige ting mere ligeud, træde frem.

I dag bruger jeg min seksualitet som kilde til personlige styrke i de fleste aspekter af mit liv. Når jeg for eksempel selv føler mig nervøs over for en anden, som det er vigtigt, at jeg forholder mig ligeværdigt til, bruger jeg tit forestillingen om, at jeg forfører ham eller hende eller dominerer vedkommende seksuelt, som en metode til at få min selvtillid tilbage. Pludselig er han/hun ikke så farlig, og jeg kan være mere til stede i samtalen.

Selvfølgelig kan tankerne flyve af sted og blive til distraherende fantasier. Men det er som regel bedre for samtalen og en hel del sjovere end at være overdrevet usikker.

At have seksuel selvtillid er ikke det samme som at have generel selvtillid. Jeg har mødt mange, der sprudler af generel selvtillid og samtidig famler seksuelt. Jeg har det selv sådan til tider. Men det er min erfaring, at når du arbejder med at lære dig selv at kende seksuelt, kaster det styrke fra sig til resten af dit liv. Det betyder selvfølgelig ikke, at så bliver du aldrig mere usikker. Først og fremmest betyder det, at du får adgang til en enorm uudnyttet ressource.

Udforskning af din seksualitet er i øvrigt som ekstra bonus med til at øge din generelle livskvalitet.

Hvis du vil arbejde med at blive bedre til mere nærvær, aktiv og opmærksom lytning, blive bevidst om magtforhold, turde stå frem som den, du er, være sårbar, have modet til at gå på ukendt land og træde ud af din komfort-zone, så er der få stærkere læringsrum end det seksuelle.

Det kræver prioritet. Valg. Og selvfølgelig bevidsthed – måske med hjælp udefra. Mikkel havde aldrig selv tænkt tanken om, at glæden ved, hvor meget han havde tilfredsstillet sin partner en kølig novemberaften, ville være nøglen til at få sit drømmejob. Det ville et klassisk jobtrænings-center nok heller ikke.

Det handler ikke om at ’blive god i sengen’. Jeg hader det udtryk. Det handler om at gå på opdagelse i de psykologiske aspekter af at have sex med dig selv eller et andet menneske. For eksempel er der meget at lære i det seksuelle rum i forhold til at bede om det, vi ønsker. Det har mange svært ved. Og det kan have store negative konsekvenser for vores forhold til os selv og andre. Men øver vi os bevidst i at blive bedre til at bede om det, vi ønsker seksuelt, kan vi bevidst vælge at tage vores ’træning’ fra sengen med på jobbet og blive bedre til at sige til og fra der.

Uanset om du er single eller har en partner, kan du også vælge at kaste dig ud i leg med dominans/underkastelse, gå på kursus i tantra eller japansk bondage (en reb-kunst, hvor du binder den andens krop i sårbare stillinger). Her kan du ikke undgå at komme på en hardcore skole i at lære dig selv at kende. Når du udvider dine grænser for, hvad du troede, du kunne eller turde i det mest intime rum af alle, så styrker du dit mod. Ikke kun i sengen. Også i hele dit liv, på samme måde som det styrker selvtilliden at tage på overlevelsestur eller bare at springe ud fra en højere og højere vippe.

Del dine smukke tanker her - og tak fordi du gør det!